Ayurveda is een preventieve geneeskunde, een gezondheidsleer, van oorsprong afkomstig uit India. Bij ayurvedische massage wordt je hele lichaam met warme kruidenolie gemasseerd. De kruidenolie wordt afgestemd op jouw conditie.  Massage is belangrijk voor het onderhouden van het hele lichaam. In India hoort het oorspronkelijk bij de dagelijkse lichaamsverzorging, zoals bij ons het tanden poetsen. Bij ayurvedische massage wordt naar de uiteinden van het lichaam gemasseerd. Dit heeft in de eerste plaats een activerend effect, het opent de energiestroom, het stimuleert de lymfestroom en de bloedsomloop. De activering van de energiestroom geeft uiteindelijk een gevoel van een diepe ontspanning. 

 

Voor Wie?

Iedereen kan baat hebben bij een lichaamsmassage. Vooral voor zwangere vrouwen die een periode doorgaan waarin veel lichamelijke en psychische veranderingen optreden. Ook voor ouderen die minder bewegen, voor mensen met spanningen, stress of een chronische aandoening kan massage verlichting bieden. Massage werkt tevens aardend,  wat ook voor kinderen heel gunstig is. 
Traditioneel masseren vrouwen – vrouwen en mannen – mannen. Ook wij masseren alleen vrouwen. De massage wordt aangepast naar gelang welke doelgroep gemasseerd wordt.

 

Praktisch

De massage wordt bij u thuis uitgevoerd. Voor een goede aarding ligt u op de grond, op een zachte yoga-mat, toegedekt met badhanddoeken. U bent uitgekleed op uw slipje na. Uw hele lichaam wordt gemasseerd met warme kruidenolie. Meestal wordt sesamolie als basis gebruikt. Bent u allergisch voor sesamolie dan kunt u dit aangeven. De massage begint met het bekken en de benen, hierna volgen rug, schouders, buik, borst,armen, gezicht en hoofd. 
Na de massage is het goed even te blijven liggen om het gevoel van ontspanning door te laten werken. Het is belangrijk om na de massage veel water of warme kruidenthee te drinken, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

Een complete lichaamsmassage duurt ongeveer 1½ uur, een gedeeltelijke lichaamsmassage ongeveer een ½ uur.

 

Gegeven door:

 Elke van Houwelingen
Telefoon 06-36152973
Massage voor (zwangere) vrouwen
Zie data en kosten.

Jeanne Philipsen

Telefoon 06-15154714
Massage voor (oudere) vrouwen en kinderen
Zie data en kosten.