Bij Yoga Oog in Al wordt les gegeven vanuit de traditie van de Saswitha Opleiding. Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt.

Hatha is samengesteld uit het woord 'ha' met als betekenis zon (het mannelijke) en 'tha' staat voor maan (het vrouwelijke).
 
Het woord yoga kan worden uitgelegd als verbinden, verenigen, tot evenwicht brengen. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren. Door bewust gebruik te maken van de adem maak je contact met gebieden in je lichaam, de emoties die daarin opgeslagen zijn en het bewustzijn.
 
Yoga beoefening kan bijdragen aan een groter zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Je ontwikkelt soepelheid van lichaam en geest. Met yoga leer je beter luisteren naar jezelf, je lichaam, je grenzen en mogelijkheden. De aandacht gaat naar binnen. Je wordt je steeds bewuster van wie je werkelijk bent. Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen, waarbij alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten aan bod komen.
 
De klassieke hatha-yoga-houdingen voer je eerst dynamisch uit als voorbereiding tot de statische houding. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.
 
Aan het eind van iedere les volgt een ontspanning die de les compleet maakt.

Kijk hier voor meer informatie over de Saswitha Opleiding