Hoe belangrijk is:

  • beweging voor ouderen?
  • zolang mogelijk vitaal door het leven te gaan?
  • jong van geest te blijven door je geestelijk verder te ontwikkelen?

 

Het allermooiste van Yoga:
Hoe oud je ook bent Yoga beoefenen is altijd mogelijk!

Door het beoefenen van Yoga kun je lichamelijk en geestelijk vitaal blijven. Tot op hoge leeftijd kan Yoga beoefend worden, omdat je met aandacht langzame rek- en strekoefeningen doet, aangepast aan je eigen mogelijkheden, bijvoorbeeld zittend op een stoel. Yoga kan een essentiële bijdrage leveren aan het gevoel van welzijn.

Bij een Yogales wordt allereerst aandacht besteed aan het losser maken van spieren en gewrichten (warming up). Er wordt aandacht besteed aan de houding, we doen oefeningen voor de adem en rek- en strekoefeningen, die indien nodig aangepast worden aan de lichamelijke mogelijkheden. Tijdens de Yoga zijn er tussendoor  pauzemomenten om te voelen wat het effect is van een oefening. Aan het eind van iedere les volgt een ontspanningsmoment. 

Bij Yoga gaat het er niet zozeer om wát je allemaal kunt, het gaat om in beweging blijven, zowel lichamelijk als geestelijk. 

Yoga voor ouderen is bedoeld voor mensen die wat minder gemakkelijk bewegen en voor wie wat meer tijd nodig hebben om te bewegen. Zo nodig zijn privélessen mogelijk. Deze lessen worden dan afgestemd op de persoonlijke behoeften. Privélessen worden bij U thuis gegeven. 

Yoga volwassen2

 

Gegeven door:

Jeanne Philipsen

Telefoon 06-15154714
Jeanne geeft deze les op maandag en op afspraak.

Zie data en kosten.

 

VYN logo