Wanneer je zwanger bent verandert er van alles in je lichaam, je geest en je leven. Die veranderingen kunnen je blij maken, voldoening geven, paniek of stress geven, je leven overhoop halen.  Misschien moet je nog verhuizen of toch nog even verbouwen? etc...

Maar de veranderingen nodigen je ook uit om naar binnen te keren. Stil te staan bij een wonder.

Zwangerschapsyoga biedt je, op z´n minst één keer per week, de mogelijkheid om helemaal zwanger te zijn,  volledig bezig te zijn met je lichaam, geest en je kindje in je buik.


zwangerschapsyoga1Wat doet het voor je?

Door het beoefenen van zwangerschapsyoga maak je ruimte en rust, voor jezelf en je kindje, in je lichaam. Met name in de buik, het bekken, in de onderrug en in het borstgebied, de plaats van het hart. Ook maak je ruimte en rust in je hoofd.  Het leert je in het nu aanwezig te zijn en de veranderingen in lichaam en geest te aanvaarden.

Het beoefenen van zwangerschapsyoga maakt het lichaam soepel en sterker, leert je beter te voelen, thuis te zijn in je lichaam. Leert je bewuster en dieper te ademen, het verschil beter te voelen tussen spanning en ontspanning, leert je los te laten en te openen. Zo ontstaat er vertrouwen, kracht en overgave die nodig zijn tijdens de bevalling.

 

zwangerschapsyoga2Zwangerschapsyoga is in de eerste plaats yoga! Verder biedt het een volledige voorbereiding op de bevalling, zowel de ontsluitingsfase als de persfase zullen uitvoerig behandeld worden.

 

 

 

Voor wie?

Zwangerschapsyoga is voor vrouwen vanaf 14 zwangerschapsweken.
 

zwangerschapsyoga3Het is een doorlopende cursus aan de hand van drie thema´s:

  • Overgave en ontspanning
  • Adem en concentratie
  • Kracht

Je kan elk moment instromen. Eerdere ervaring met het beoefenen van yoga is
niet nodig.


Plezier hebben in het oefenen is belangrijk voor de beleving. Er is daarom alle vrijheid en ruimte om de oefeningen te doen binnen je eigen mogelijkheden, met inachtneming van je eigen grenzen. 

Elke laatste les van de maand is er een partnerles, waarbij de partners ook echt actief meedoen met de yogales. De partners leren hoe ze ondersteuning kunnen geven aan de vrouw, bij pijn of vermoeidheid, tijdens de zwangerschap en de bevalling, d.m.v.: ademoefeningen, massage, drukpunten, baarhoudingen en observatie. 

Gegeven door

Elke van Houwelingen
Telefoon 06-36152973
Elke geeft les op de dinsdagavond
Zie data en kosten.